Våra Bilar

Vi kör miljöklassade dieseldrivna VW Golf med mycket låg bränsleförbrukning och Skoda Octavia som dragbil vid släp-utbildning. Tar du körkort för automat erbjuder vi en e-Golf som är helt eldriven och en bensindriven Golf Sports Combi.

Vi upplever bilarna som kompakta och smidiga, de har goda inställningsmöjligheter både för långa och korta förare och har mätare för momentan bränsleförbrukning. Detta möjliggör en exakt och pedagogisk analys av den miljömässiga delen av utbildningen.

 

Alkolås och alkomätare
I enlighet med STR:s policy är alla våra bilar utrustade med ett fast monterat alkolås eller en mobilalkomätare. Alla elever blåser innan körlektion.

Du får ett munstycke till alkolåset vid första lektionen, som du ska ha med dig vid varje lektion. Tappar du munstycket eller glömmer det hemma får du köpa ett nytt på plats (10 kr).

Polisen räknar med att det varje dag rullar ca 12.000 – 15.000 rattfulla förare på våra vägar. För att öka acceptansen för alkolås i bilar i allmänhet är det viktigt att det blir en naturlig del av körkortstagarnas vardag, på samma sätt som vi självklart använder bilbälte.