Risk2 (B)

Denna del gör dig medveten om de risker som finns med att köra på exempelvis halt underlag.

Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och fordonets begränsningar. Genom utbildningen får du uppleva hur olycksrisken har samband med hastigheten och väglaget. Det ger dig kunskap om vanliga olyckssituationer och insikt i möjligheterna att undvika riskerna samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor.

Syftet är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du ska förstå hur till exempel hastigheten påverkar dina möjligheter att klara svårigheter.

 

Vi erbjuder två möjligheter att genomföra Risktvåan

Vårgårda flygfält – tillsammans med din lärare

Vi träffas gemensamt kl 07:00 då du träffar din lärare i Lerum. Du är tillbaka till ca 13:00 på Trafikskolan.

I samband med risktvåan ingår en halv körlektion innehållande landsväg och motorväg på väg till eller från Vårgårda. För att få genomföra Risk2 hos oss krävs det att du är godkänd på moment 7 (acceleration och hård inbromsning) samt att du har testat att köra landsväg och motorväg hos oss.
För att vi ska kunna veta att du är i nivå så behöver du ha genomfört minst 1 lektion före du kan boka din tid.

Stora Holm – individuellt

Till Stora Holm tar man sig i egen regi och genomför utbildningen med personal plats. Vi hjälper dig att boka så du hittar en tid som passar dig.

 

Har du några frågor, funderingar eller vill boka en plats så kontakta oss på telefon 0302-491030, via mail ardinstrafikskola@mindedu.se eller boka direkt via vår e-handel,  www.mindedu.se/e-handel